Sims 4

Download Sims 5

Sommige Sims-fans hebben het liefst digitale downloads, anderen geven een voorkeur aan fysieke games. Ook al is De Sims 5 op dit moment (2018) nog niet verkrijgbaar, de kans is groot dat het spel zowel als digitale exemplaar als fysiek spel zal verschijnen! Ben je nog niet overgestapt op downloaden en heb je geen idee waarom je dit zou moeten doen? Dan zijn hier 9 redenen van DownloadSims5.com om je te overtuigen:

1. Niet alle nieuwe games worden nog als fysiek exemplaar uitgebracht

Toen in 2001 de eerste echte The Sims game verscheen, was het alleen verkrijgbaar als fysiek spel. Dat wil zeggen: een spel met hoes/box, en daarin een CD/DVD en een handleiding. In 2004 verscheen de tweede generatie, De Sims 2, wat ook alleen verkrijgbaar was als fysiek exemplaar. Pas toen de derde generatie, De Sims 3, in 2009 werd uitgebracht, veranderde er veel. De Sims 3 verscheen namelijk niet alleen als fysiek spel, maar werd ook via digitale platforms uitgebracht, zodat je het spel kon downloaden via Origin of andere webwinkels.

De Sims 4, de meest recente generatie die in 2014 werd uitgebracht, richt zich meer op downloads in vergelijking tot fysieke spellen met CD/DVD en box. Veel Sims 4 spellen zijn alleen uitgebracht als digitale versie via Origin of elders. Dit wijst erop dat fysieke spellen steeds minder belangrijk worden. Veel Accessoirepakketten en Game Packs zijn in de afgelopen jaren niet uitgebracht als fysiek exemplaar. Electronic Arts en Maxis, de bedrijven die achter het succes van de Sims series schuilen, focussen zich meer en meer op digitale versies waarbij je meercijferige game key (code) krijgt na aanschaf, die je daarna kunt verzilveren, om vervolgens het spel te installeren, downloaden en spelen.

Het lijkt niet meer dan logisch dat deze trend zich zal voortzetten wanneer De Sims 5 verschijnt. Dit zou kunnen betekenen dat er simpelweg geen fysieke spellen meer verschijnen en dat accessoirepakketten, game packs, uitbreidingspakketten en basisspellen alleen nog als download worden aangeboden. Dit is geen goed nieuws voor degenen die liever fysieke spellen met discs en hoezen verzamelen. Digitale downloads lijken de nieuwe standaard te worden, of je het nou leuk vindt of niet.

2. Downloaden is gewoon veel makkelijker

Het is eigenlijk toch gewoon veel eenvoudiger om een game te downloaden dan naar een winkel te gaan om het spel op te halen? Het downloaden van spellen via Origin of andere platforms is tegenwoordig heel gemakkelijk! Binnen een paar klikken koop, activeer, download en installeer je een spel, waarna je direct kunt spelen. Simpel, toch?

Verheugde je je zo op een release van een nieuw spel, en kom je er in de winkel achter dat het spel nog niet aangekomen is, of uitverkocht is? Dan duurt het wachten nog langer, helaas! En wat nou als er lange rijen bij de kassa staan? Misschien is dit allemaal een beetje overdreven, maar door te downloaden voorkom je deze mogelijke situaties. Bepaar jezelf deze kopzorgen!

Digitale downloads zijn meestal direct verkrijgbaar na middernacht, of op een andere aangegeven tijd. Downloaden is zo makkelijk dat zelfs een kind het kan doen! En daarnaast heb je geen discs meer nodig! Je kunt een spel direct spelen en hoeft je luie stoel niet meer te verlaten om discs te veranderen. Zo eenvoudig is het!

3. Nooit meer wachten op de postbezorger

Op een nieuw spel wachten nadat het officieel is uitgebracht, is misschien wel heel vervelend. Komt de postbezorger vandaag je pakketje brengen? Of wordt het misschien toch morgen, of zelfs later? Weer vertraging opgelopen? Heel vervelend natuurlijk. Vertraging met pakketbezorging is tegenwoordig helaas niet ongewoon.

Met digitale downloads heb je dit probleem natuurlijk niet. Je ontvangt binnen no-time alle benodigde informatie om je seriecode te verzilveren, het spel te downloaden en installeren. Normaal gezien kun je digitale versies direct na middernacht downloaden. Natuurlijk kun je ook tijd besparen door te downloaden.

4. Downloaden is vaak goedkoper: bespaar veel geld

Digitale downloads staan er, gek genoeg, niet om bekend dat ze goedkoop zijn. Wij weten wel beter! Veel Sims spellen zijn namelijk veel goedkoper als digitale versie verkrijgbaar in vergelijking tot fysieke spellen. Je kunt veel geld besparen door prijzen te controleren en sales in de gaten te houden (wat voor De Sims 4 al kan, bekijk het Sims 4 downloaden prijsoverzicht hier). Sommige webwinkels zijn over het algemeen inderdaad duur, zoals Origin van Electronic Arts. Origin heeft echter regelmatig sales met grote kortingen.

Veel webwinkels, die niet gerelateerd zijn aan Electronic Arts en Maxis, verkopen Sims spellen het hele jaar door met grote kortingen. Je hoeft dus niet op Origin sales te wachten om goedkope spellen te downloaden! Je kunt het hele jaar door Sims spellen tegen een goedkopere prijs dan de adviesprijs van Electronic Arts krijgen.

Waarom zijn digitale downloads vaak goedkoper dan fysieke spellen, vraag je je misschien af? Er zijn hiervoor verschillende redenen te bedenken:

  • Ten eerste: digitale downloads worden niet in fabrieken gefabriceerd, waardoor er geen verpakkingen of discs nodig zijn.
  • Bovendien hoeven digitale exemplaren niet getransporteerd of verzonden te worden, waardoor er geen verzendkosten nodig zijn.
  • Een andere belangrijke reden is dat digitale downloads niet opgeslagen hoeven te worden in loodsen, warenhuizen of andere gebouwen, waardoor bedrijven veel geld kunnen besparen op de huur.
  • Het beheren van een webshop en server voor digitale distributie van games is goedkoper in vergelijking tot fysieke winkels.
  • Daarnaast is er geen verkoopmedewerker nodig om spellen te verkopen, waardoor hiervoor geen kosten worden gemaakt.
  • Tot slot: veel webwinkels kopen op grote schaal spellen in. Hoe meer ze kopen, hoe goedkoper de spellen worden. Dit maakt het mogelijk om prijzen flink te verlagen, waardoor spellen uiteindelijk voor veel lagere prijzen kunnen worden verkocht aan consumenten.

En zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer redenen te bedenken! Wanneer De Sims 5 verkrijgbaar is, is het waarschijnlijk dat dit spel via verschillende webshops en platforms wordt aangeboden. Daardoor is de kans groot dat je het spel voor een lagere prijs dan de adviesprijs kunt kopen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het basisspel van De Sims 5 goedkoper zal worden als het basisspel van De Sims 4. Maar één ding is zo goed als zeker: er komt geen gratis download van De Sims 5 omdat Electronic Arts en Maxis natuurlijk geld willen verdienen.

5. CD/DVD-spelers verdwijnen langzaam maar zeker

Nieuwe laptops, notebooks en andere computers worden steeds dunner en lichter. Veel computerfabrikanten zijn van plan om fysieke disc drives niet meer in hun apparaten te stoppen in de toekomst. Daardoor winnen digitale downloads alleen maar aan populariteit. Bovendien zijn discs ouderwets.

De nieuwste MacBooks van Apple hebben bijvoorbeeld geen CD/DVD-spelers meer. Dit is ook het geval voor veel nieuwe Windows PC’s, laptops en notebooks van Microsoft, ASUS, Acer, HP, Lenovo, MSI en Dell. Waarschijnlijk zullen consoles, zoals PlayStation, Xbox en Wii ook geen disc drives meer hebben in de toekomst.

Blu-ray-spelers, DVD-spelers en CD-spelers worden langzaam maar zeker ouderwets. Deze trend zet zich voort, of het nou leuk vindt of niet. Dit zou kunnen betekenen dat, in slechts enkele jaren, laptops en notebooks geen CD/DVD-spelers meer hebben. Dit maakt het extra moeilijk om fysieke spellen te spelen.

6. Meer ruimte voor andere dingen

Hoe meer fysieke spellen je in bezit hebt, hoe meer ruimte ze in beslag nemen. Dit kan vooral een probleem zijn wanneer je in een klein huis of appartement woont, waar de ruimte beperkt is. Het bewaren van spellen kan een groter probleem worden wanneer je collectie groot wordt. Ondanks het nostalgische gevoel en de mooiheid van de hoezen met instructies en een CD/DVD erin, nemen ze wel veel ruimte in beslag. En in sommige gevallen liggen ze gewoon ergens te verstoffen in een hoekje!

Wanneer je digitale downloads gebruikt, kun je deze fysieke ruimte gebruiken voor andere dingen. Het opslaan van spellen in een digitaal overzicht is veel efficiënter en gemakkelijker.

7. Geen beschadigde en gebroken discs meer

Gebruik je nog steeds fysieke exemplaren van games? Misschien heb je dan weleens krassen op je discs gehad, of zelfs een gebroken CD/DVD gehad. CD’s en DVD’s zijn kwetsbaar, zeker naarmate ze voor een langere periode intensief gebruikt worden. CD/DVD-spelers hebben soms moeite met het lezen van deze beschadigde discs. Dat kan heel frustrerend zijn!

Door te switchen naar digitale downloads wordt dit probleem opgelost. Zo heb je nooit meer krassen of gebroken discs!

8. Raak nooit meer discs kwijt

Heb je ooit meegemaakt dat je een game vergeten was of misschien zelfs kwijt was? Heb je ooit een spel uitgeleend aan vrienden en deze nooit teruggekregen? Of heeft iemand je spellen gestolen? Dat is natuurlijk nooit fijn. Gelukkig kun je digitale downloads overal gemakkelijk tevoorschijn toveren in je digitale bibliotheek, zoals in Origin!

Je hebt slechts een internetverbinding nodig om games te installeren en te updaten. Internet is gelukkig niet nodig voor het spelen van de meeste games. Digitale downloads hebben als voordeel dat je ze niet rond hoeft te slepen, dus je raakt ze niet zomaar kwijt en ze worden ook niet zomaar gestolen.

9. Digitale downloads zijn de toekomst

Vergeet de ouderwetse plastic discs! Of je het nou leuk vindt of niet, digitale versies zijn de toekomst, ook in het geval van De Sims 5! Downloads zijn enorm populair vandaag de dag en ze worden alleen maar populairder.

Als we de bekende krant Huffington Post mogen geloven, zijn er in 2015 voor het eerst meer digitale downloads verkocht dan fysieke spellen. Dit laat zien dat de game-industrie aan het veranderen is.

Bezoek DownloadSims5.com voor meer informatie over het toekomstige spel!